Tip Κουζίνας: Τι μπαίνει μέσα στο ψυγείο και τι μένει απέξω.
Πρέπει να βάζουμε τον καφέ στο ψυγείο η όχι; Το σκόρδο; Μάθε τι μπαίνει μέσα και τι όχι.
Έξω
- Ελαιόλαδο. Έξω από το ψυγείο σε σκοτεινό μέρος. Στο ψυγείο μπαίνει το λάδι από καρύδι και φιστίκι.
- Ντομάτες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν ένα ένζυμο που κάνει την ντομάτα νόστιμη.
- Ψωμί. Στο ψυγείο κρυσταλλώνει το άμυλο και το ψωμί γίνεται άνοστο.
- Σοκολάτα. Ασπρίζει.
- Σκόρδο. Δεν έχουν γεύση μέσα όταν αποθηκεύονται στο ψυγείο
- Φρούτα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν την ωρίμανσης, άλλα και την γεύση.
Μέσα
- Μαρμέλαδα. Στο ψυγείο διατηρούνται 6 μήνες.
- Μουστάρδα και Κέτσαπ. Αν μείνουν έξω μπορεί να μουχλιάσουν.
- Πάπρικα, σκόνη καγιέν, τσίλι. Χάνουν την γεύση τους αν μείνουν έξω.
- Σκόρδο με λάδι. Στο μείγμα στο ψυγείο και μετά στα σκουπίδια μετά από 2 μέρες.
- Γλυκά με κρέμα. Κατανάλωσε το μέσα σε μια εβδομάδα.
- Καφέ. Σε ένα αεροστεγές δοχείο για να μην απορροφήσει άλλες μυρωδιές.