|

Γρήγορα Ατομικά Τσιζ Κέικ με Λίγες Θερμίδες

Αυτά τα γλυκάκια τα φτιάχνω εδώ και χρόνια, τα έχω προσαρμόσει ώστε να έχουν λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη. Έχουν λίγα συστατικά, απαιτούν λίγο χρόνο προετοιμασίας και είναι εμφανίσιμα. Το καλό με αυτό το γλυκό είναι ότι έχει λιγότερα λιπαρά, λιγότερες θερμίδες-130 θερμίδες για ένα ατομικό τσιζκέικ, και είναι και πηγή πρωτεΐνης.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφειας με χαμηλά λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 κουταλιές σούπας + 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μπισκότα λιωμένα (προτίμησε τύπου πτι μπερ που έχουν λιγότερα λιπαρά και όχι Digestive)
  • 1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • Γλυκό κουταλιού η μαρμελάδα

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

2. Σε ένα ταψί/φόρμα για μάφινς (12 θήκες), τοποθετείς χαρτάκια για μάφινς.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το τριμμένο μπισκότο με 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζεις το μείγμα στα φορμάκια (περίπου 1 κουταλιά σούπας στο καθένα) και πιέζεις μέσα στο φορμάκι.

4. Σε ένα μπολ χτυπάς το τυρί ώστε να γίνει αφράτο. Προσθέτεις μετά τη ζάχαρη (5 κουταλιές σούπας), αυγά, και το χυμό λεμονιού.

5. Μοιράζεις το μείγμα στα φορμάκια, περίπου 2 κουταλιές σούπας στο καθένα.

6. Ψήνεις στο φούρνο για 17-20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να κάνουν ρωγμές στην επιφάνεια.

7. Τα αφήνεις να κρυώσουν και μετά βάζεις από πάνω λίγο γλυκό κουταλιού η μαρμελάδα.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.