Παραδοσιακή Μους Σοκολάτας με 3 Συστατικά
Υλικά
- 125 γραμμάρια Μαύρη Σοκολάτα (με υψηλό ποσοστό στερεών κακάο, τουλάχιστον 60%)
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 3 κρόκους αυγών
- 5 ασπράδια αυγών
1. Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί η σε μικρο κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
2. Απομάκρυνε το από τη φωτιά και πρόσθεσε τη ζάχαρη και ανακάτεψε.
3. Πρόσθεσε μετά και τους κρόκους έναν έναν ανακατεύοντας καλά.
4. Σε ένα μπολ χτύπησε καλά τα ασπράδια αυγών μέχρι να σκληρύνουν λίγο και να σχηματίσουν κορυφές. Πρόσθεσε τα στο μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε λίγο ίσα-ίσα να ενσωματωθούν.
5. Βάλε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος η σε μικρότερα, σκέπασε τα με πλαστική μεμβράνη και άφησε τα στο ψυγείο τουλάχιστον για 5-6 ώρες.