Πόσο ώριμα πρέπει να είναι τα φρούτα όταν τα αγοράζουμε;
Το ιδανικό είναι να αγοράζουμε φρούτα ώριμα και έτοιμα να φαγωθούν. Πολλές φορές αγοράζουμε άγουρα φρούτα πιστεύοντας οτι θα ωριμάσουν, αλλά αυτό δεν γίνεται τελικά. Και αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις, η ωρίμανση του φρούτου σταματάει από την ώρα που μαζεύεται.
Κάποια φρούτα δεν ωριμάζουν άλλο από την στιγμή που γίνεται η συγκομιδή τους, ενώ άλλα συνεχίζουν να ωριμάζουν χωρίς όμως να αλλάζει η γεύση τους.
- Φρούτα που δεν ωριμάζουν πιο πολύ αφού μαζευτούν, αγόρασε τα πάντα ώριμα: Μούρα, κεράσια, σταφύλια, εσπεριδοειδή, ανανά, καρπούζι.
- Φρούτα που ωριμάζουν στο χρώμα, και γίνονται πιο ζουμερά και μαλακά άλλα δεν γίνονται πιο γλυκά: Βερίκοκα, ροδάκινα, σύκα, πεπόνια, νεκταρίνια.
- Φρούτα που γίνονται πιο γλυκά μετά το μάζεμα: Μήλα, ακτινίδια, αχλάδια, μάνγκο, μπανάνες.
- Φρούτα που ωριμάζουν μόνο μετά το μάζεμα: αβοκάντο