Ροδάκινα και Νεκταρίνια προστατεύουν από την παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη.
Σε όλους μας αρέσουν τα νόστιμα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες του Texas AgriLife Research, τα φρούτα αυτά με κουκούτσι περιέχουν φαινολικές ουσίες , ουσίες με αντιοξειδωτική δράση που μπορούν να προστατεύσουν από την παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις. Φαίνεται ότι υπάρχουν τέσσερις μεγάλες ομάδες φαινολικών ουσιών: οι ανθοκυανίνες, το χλωρογενικό οξύ, παράγωγα κουερστίνης και κατεχίνες και έχουν διαφορετική δράση η κάθε μια. Λεπτομέρειες της έρευνας θα παρουσιαστούν στο συνέδριο του American Chemical Society τον Αύγουστο. Πέρα από την αντιοξειδωτική δράση τα φρούτα αυτά έχουν λίγες θερμίδες και είναι πλουσια σε φυτικές ίνες. Βάλε λοιπόν τα ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, και κεράσια στην καθημερινή σου διατροφή.
Πως να τα φας
- Φρέσκα-σκέτα
- Τα ροδάκινα στο γκριλ με λίγο ξύδι μπαλσάμικο
- Τα ροδάκινα με προσιούτο
- Με γιαούρτι
- Με δημητριακά