Πανεύκολα Υγιεινά Γεμιστά Μανιτάρια με Φέτα και Μυρωδικά
Αυτά τα γεμιστά μανιτάρια είναι πανεύκολα, υγιεινά και τέλεια για ορεκτικό. Η ετοιμασία διαρκεί το πολύ 10 λεπτά και αρέσουν και στα παιδιά.
Η γέμιση αποτελείται από υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας και η γέμιση μπορεί να ετοιμαστεί νωρίτερα και να μπει στο ψυγείο. Αντί για τριμμένη φρυγανιά, χρησιμοποιώ τρίμμα από κριθαρένιο παξιμάδι για περισσότερες φυτικές ίνες. Για τυρί εκτός από λίγη φέτα χρησιμοποιώ και κατίκι και φυσικά ελαιόλαδο και πολλά μυρωδικά
Υλικά
- 20 μανιτάρια μέτριου μέγεθος
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά (η κριθαρένιο)
- 1 κουταλιά της σούπας + 1 1/2 κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια φέτα
- 3 κουταλιές του γλυκού μαλακό τυρί, όπως κατίκι
- 3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- Πιπέρι
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου
2. Σε ένα μπολ, λιώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μανιτάρια) με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
3. Πλένουμε ή ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια.
4. Αφαιρούμε το μπαστουνάκι και γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση, τοποθετώντας τα σε ένα ταψί.
5. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά, και προσθέτουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στο κάθε μανιτάρι (εγώ χρησιμοποίησα ένα ψεκαστήρα).
6. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν